1b.app
Скопійоване посилання -

10 помилок управління проектами, яких варто уникнути в CRM OneBox

Компанія виросла і настає момент, коли успішний керівник замислюється про автоматизацію не тільки продажів і взаємодії з клієнтами, а й процесом управління діяльністю компанії в цілому. На допомогу приходить CRM-система, яка допомагає вирішувати це завдання.

І ось на цьому етапі необхідно усвідомити, які можуть бути помилки і, найголовніше, як їх обійти. Так, в OneBox використовуються інструменти, що допомагають мінімізувати ризик здійснення помилок.

Як уникнути 10 поширених помилок в управлінні проектами:

  1. Розмита кінцева мета. Необхідно ретельне планування і контроль технічних і людських чинників виконання завдань. Сформулюйте, що ви бачите в результаті, які завдання повинні вирішуватися, яким чином буде здійснюватися комунікація між учасниками процесу.
  2. Неправильний вибір ведучого менеджера. Жодна, навіть найкраща, система не впорається, якщо невірно обраний керівник проекту. Вона тільки надасть дані, а аналізувати їх буде саме керівник. Некомпетентний фахівець завалить увесь проект, тому помилка в підборі кадрів, за важливістю, стоїть на другому місці.
  3. Нерозуміння важливості. В першу чергу project-менеджер, визначившись з виконавцями, повинен донести до кожного важливість виконання проекту в цілому і окремих завдань зокрема. Важливо обговорити можливі питання, алгоритм реагування в процесі роботи. В системі OneBox коментарі, написані в спеціальному блоці, виконують роль корпоративного чату.
  4. Відсутність контролю. Дії кожного виконавця, виконуваність етапів вимагає контролю, інакше робота перетвориться в сюжет байки Крилова. Автоматизована система дозволяє керівнику відстежувати процеси, документообіг, пов'язані платежі.
  5. Занадто багато проектів. Не можна осягнути неосяжне, тому виконання кількох проектів тільки погіршує продуктивність менеджерів. Керівнику необхідно чітко відстежувати завантаження кожного виконавця і розуміти, скільки завдань співробітник повинен виконати за певний термін. CRM повідомить про хід роботи і необхідності застосування «батога або пряника».
  6. Поверхневе складання планів. Якщо не хочете зриву проекту, то складайте плани, близькі до реальності і вчасно вносьте зміни. Важливо дотримуватися термінів і намагатися не виходити з бюджету. Відмінний інструмент планування - календар OneBox, що включає в себе календарне розклад і todo-лист - список завдань. Вибудовується сувора черговість по заданих пріоритетів з можливістю коригування.
  7. Нечіткий розподіл обов'язків. У керівника є дві крайності: контроль кожного кроку співробітників з одного боку і спроба навантажити роботою того, хто і так завалений, з іншого. Щоб не допустити дублювання обов'язків та оцінити ефективність підлеглих, CRM відстежить виконання і повідомить керівника про стан справ.
  8. Зміна мети по ходу виконання проекту. Ви взялися за замовлення, у вас кипить робота і тут клієнт заявляє, що він вирішив зробити все по-іншому. Тому важливо на самому початку обговорити всі вимоги, домовитися про умови приймання і бажано все підкріпити документами. Але, якщо замовник просить внести зміни, і ви хочете продовжити співпрацю, то варто йти назустріч, обумовивши можливі затримки в термінах виконання і перевищення бюджету.
  9. Немає проміжних підсумків. На шляху до фіналу - успішної реалізації проекту - трапляються підводні камені. Щоб виконати поставлені завдання вчасно, періодично підводите проміжні підсумки. Система чек-листів дозволяє відстежувати деталі і виявляти неточності і помилки.
  10. Здача проекту без попереднього випробування. Як би не була ідеально зроблена робота, здавати в останній момент без запасу часу на можливі виправлення не варто. Вашим девізом має бути не «Дурням півроботи не показують», а «План-виконання-випробування-здача-остаточна оплата».

Автоматизуйте не тільки виконання рутинних операцій, але і управління проектами в цілому. Використовуйте всі сучасні методики, задіяні в автоматизованій системі управління OneBox.

Лосик Лилия Владимировна