1b.app
Скопійоване посилання -

Перетворити процес

Як правильно переконфертувати лід на замовлення клієнта? не створити новий, або під процес. А саме змінити його на інший процес на певному етапі!
Оригінальне питання доступне на версії: ru

Відповіді:

Вам потрібно використати роботу з масовими операціями над процесами.
1. Виділіть 1 процес
http://joxi.ru/eAOdXd3cpML31r
2. Праворуч відкривається блок масових операцій
http://joxi.ru/a2XXqX8CDqX8N2
3. Ви можете змінити етап процесу (навіть якщо він не знаходиться у потрібному Вам БП)
20.09.2020, 18:52
Оригінальний коментар доступний на версії: ru

мається на увазі конвертація (перетворювання) процесу при переході на певний етап у процесі...
Припустимо є лід, він проходить кілька етапів, після чого клієнт погоджується на замовлення. як даний лід перетворити на замовлення клієнта, щоб була нормальна історія замовлення... і якісна статистика.
20.09.2020, 22:29
Оригінальний коментар доступний на версії: ru

Використовуйте стандартну дію на етапах "Змінити бізнес-процес та статус..."
Приклад - https://prnt.sc/ukowql
Воно змінює бізнес-процес поточному ордеру (замовлення).
Уся історія, поля, ланцюжок статусів – все зберегтися.
20.09.2020, 22:40
Как со мной связаться - никак :)
Задавайте вопросы на форуме публично - и я отвечу.
Подробнее - https://1b.app/ru/user/11/
Оригінальний коментар доступний на версії: ru

Куприян Владислав Валерьевич
Baza.cn.ua / Integrator (FOP Kupriyan)

Василишин Василь Ярославович Клієнт Власник Toster.if.ua написав:
мається на увазі конвертація (перетворювання) процесу при переході на певний етап у процесі... Припустимо є лід, він проходить кілька етапів, після чого клієнт погоджується на замовлення. як даний лід перетворити на замовлення клієнта, щоб була нормальна історія замовлення... і якісна статистика.

З практики раджу Вам створити 2 бізнес-процеси:
1. ЛІД
2. Замовлення
І на якомусь етапі БП ЛІД створювати окремий процес у БП Замовлення та копіювати в нього всі необхідні дані з процесу ЛІД-а, а також робити процес ЛІД-а як батьківський для замовлення, це вам допоможе:
а) Завжди мати актуальну інформацію щодо лідів (процеси по лідах не будуть плутатися з процесами на замовлення)
б) Ви зможете формувати нормально звіти за лідами (дивитись конверсію)
в) Статистика на замовлення не заважатиме статистиці з лідів
Якщо все таки Ви мінімаліст і хочете щоб лід перетворювався на замовлення то тоді використовуйте дію яку вам порадили вище
20.09.2020, 23:41
Оригінальний коментар доступний на версії: ru


Купріян Влад Валерійович Клієнт написав:
Василишин Василь Ярославович Клієнт Власник Toster.if.ua написав конвертацію (перетворення) процесу при переході на певний етап у процесі... Припустимо є лід, він проходить кілька етапів, після чого клієнт погоджується на замовлення. як даний лід перетворити на замовлення клієнта, щоб була нормальна історія замовлення... і якісна статистика.З практики раджу Вам створити 2 бізнес процесу:1. ЛІД2. Замовлення І на якомусь етапі БП ЛІД створювати окремий процес у БП Замовлення та копіювати в нього всі необхідні дані з процесу ЛІД-а, а також робити процес ЛІД-а як батьківський для замовлення, це вам допоможе:а) (процеси по лідам не будуть плутатися з процесами за замовленням)б) Ви зможете формувати нормально звіти по лідам (дивитись конверсію)в) дію яку вам порадили вище

Влад, дуже щиро дякую за рекомендацію!
у мене є якраз два окремі процеси, навіть окремі групи https://prnt.sc/ukqlw0.
У мене є запити щодо покупок різних товарів і для того, щоб перейти з ліда до замовлення, я створюю на фінальному етапі ліда "підпроцес" замовлення клієнта.
- Але мені не подобається те, що у мене і лід і замовлення повторюються суми... (можна забрати зайве фільтрами)
- Я не впевнений який правильний звіт у мене вийде і для вирви продажів? коли я буду перетворювати лід у замовлення і закінчити його реалізацією, чи коли буду створювати підпроцес і закривати лід.... і далі працювати із замовленням...??
За логікою вроді правильно перетворити з ліда на замовлення, як наприклад у Бітрікс-24, але я не впевнений. і немаю прикладів звіту покищо, бо лише на стадії налаштування
21.09.2020, 01:13
Оригінальний коментар доступний на версії: ru

Куприян Владислав Валерьевич
Baza.cn.ua / Integrator (FOP Kupriyan)
Можна вести і окремими процесами і все в одному, все залежить від цілей, так само і в бітріксі, ви можете створювати окремі лійки (окремі процеси), а можете все робити в одному.
Якщо вам важлива лійка і лійка складається з етапу ліда і закінчується реалізацією (етапами замовлення) то тоді вам краще вести все в одному процесі, тому що формувати одну лійку за кількома типами процесів неможливо.
Якщо звернутися наприклад до теорії (яку кажуть наприклад продавці бітрікса чи терасофт) то лід - це щось особливе, це не клієнт і це не замовлення, це деяка інформація яку потрібно обробити і далі вирішити створювати клієнта, чи не.
Так якщо "змішати" ліди і замовлення то якось може вийти не дуже об'єктивна інформація для маркетингу, тому що наприклад лідів у вас було за місяць 100, а 5 з них стали вашими клієнтами і зробили кожен по 20 замовлень і тут конверсія буде не дуже об'єктивна з точки зору маркетингу, тому що по воронці ви будете брати що у вас лідів 100 і замовлень буде 100 і виходити конверсія 100%, хоча насправді вона 5%
26.09.2020, 23:19
Оригінальний коментар доступний на версії: ru


Купріян Влад Валерійович Клієнт написав:
Можна вести і окремими процесами і все в одному, все залежить від цілей, так само і в бітріксі, ви можете створювати окремі воронки (окремі процеси), а можете все робити в одному. реалізацією (етапами замовлення) то тоді вам краще вести все в одному процесі, тому що формувати одну лійку за декількома типами процесів неможливо. Так і якщо "змішати" ліди і замовлення то якось може вийти не дуже об'єктивна інформація для маркетингу, тому що наприклад лідів у вас було за місяць 100, а 5 з них стали вашими клієнтами і зробили кожен по 20 замовлень і тут конверсія буде не дуже об'єктивна з точки зору маркетингу, тому що по воронці ви будете брати 100 і виходити конверсія 100%, хоча насправді вона 5%

Дякую, дуже розумно і впевнена рекомендація. Роблю за таким варіантом. дякую!!
27.09.2020, 19:11
Оригінальний коментар доступний на версії: ru

Будь ласка, приєднуйтесь до діалогу. Якщо вам є що сказати – будь ласка, напишіть коментар. Для входу потрібний мобільний телефон та смс-код для ідентифікації. Увійти та написати коментар