1b.app
Скопійоване посилання -

Чи можлива робота в offline з crm-OneBox

Іноді нам задають питання про те чи може система OneBox працювати offline і якщо немає, то з чим це пов'язано. Зараз CRM + ERP OneBox працює тільки при підключенні до мережі інтернет. Чому так? Як це впливає на можливість автоматизувати процеси - про це поговоримо в статті.

Чому offline втрачає властивості CRM

Метою CRM є автоматизація процесів, але ж це дуже поверхневе позначення. За допомогою системи компанія зокрема може:

  • об'єднати роботу різних відділів, завдяки тому, що CRM стане загальним "кабінетом" спілкування для всіх;
  • зробити бізнес доступним для управління з гаджетів (телефону, планшета, ноутбука), це дозволить керівникові віддалено: проконтролювати, що робить співробітник, запустити новий проект розвитку, отримати огляд та відкликання роботи компанії під час його відсутності;
  • прискорити процес формування і відправлення документів;
  • відслідковувати і фіксувати коли звертався клієнт, імпортувати дані зі сторонніх сервісів для їх збереження (дзвінки з кабінету телефонії, статуси посилки з даних нової пошти, платежі з сервісів оплати).

Але всі ці функції і синхронізації дозволяє реалізувати інтернет. Перебуваючи offline ваша CRM не зможе:

  1. підключиться до стороннього сервісу і синхронізувати дані - це виключить можливість інтеграцій з: email, телефон, sms сервісами, сервісами оплат і всіма іншими;
  2. передавати дані (завдання) які створив співробітник його колезі;
  3. відобразити керівникові результат роботи співробітників в системі за день (звіти, замовлення, події).

Чисто теоретично, такі дані можуть бути збережені в CRM системі без підключення до інтернету, але повинен бути якийсь "місток" який буде зберігати і передавати дані від одного комп'ютера до іншого. На зараз, найкраще з цим справляється інтернет. А так як без "містка" немає можливості синхронізувати дані і все описане вище не працюватиме втрачається і суть, і цілі CRM - саме тому працювати в OneBox можна тільки в режимі online.

Чижик Олександр Сергійович