1b.app
Скопійоване посилання -

Аналітика та робота з соц. мережами в crm-onebox

Зараз соцмережа - потужна площадка пошуку клієнтів. Цей той інструмент, завдяки якому бізнес може привернути до себе увагу людини, яка можливо шукає його прямо зараз, але не прийшла би з інших джерел (не знала, не довіряє, немає часу ходити по офлайн точкам і так далі). Можемо з упевненістю сказати - ваш клієнт точно є в інтернеті і в цій статті поговоримо про те, як інтеграція з OneBox дозволить спростити спілкування з клієнтами різних соцмереж, з якими соцмережами вже можна налаштовувати інтеграцію і як це зробити. А також про те, як ваш сайт може взаємодіяти з соцмережею, і як проаналізувати конверсію по кожній із соціальних мереж.

Що таке OneBox і з якими соц. мережами можна інтегрувати

OneBox включає в себе як модуль CRM (customer relationship management), який відповідає за взаємовідносини з контрагентами (ведення картки ліда, відстеження його потреб ...), так і модуля ERP (управління продажів і складського обліку), BPM (побудова процесів і автоматизація ручних дій , які з'їдають масу часу щодня). Прив'язавши до OneBox свої соціальні мережі ви отримаєте новий, досить злагоджений механізм, де продаж відсторонений від початку до кінця і враховані всі найбільш важливі моменти починаючи від моменту "зацікавити потенційного клієнта" і до моменту "продано, проаналізувати результат". Перевага такої автоматизації в тому, що система збере в собі повідомлення з усіх месенджерів і соцмереж, буде повідомляти менеджера про кожне отримане повідомленнія створивши на нього завдання з текстом повідомлення. Написати відповідь також практично в кожній інтеграції можна з системи використовуючи шаблони, підказки та інші функції автоматизації, завдяки яким жодне сполучення не буде втрачено, а всі відповіді на них відправлені вчасно. Давайте розберемо це більш детально на прикладі соціальних мереж і месенджерів які бізнес використовує найчастіше.

Налаштування інтеграції та можливості

Telegram - месенджер, який дозволяє обмінюватися повідомленнями різних типів: текст, файли, відео. Підключивши його до OneBox ви зможете спілкуватися з клієнтами не залишаючи вікно системи. Що для цього потрібно:

Instagram - social мережа, основним призначенням якої став обмін фотографіями. Непогано працює в продажах, адже тут можна продемонструвати зображення товарів, дати основну інформацію про них, а сам процес купівлі вести через директ (підключивши для цього i2crm)

Як її підключити до OneBox:

i2crm - сервіс, який допомагає інтегрувати CRM систему з Instagram і обмінюватися повідомленнями між CRM і соцмережею.

Інтеграція з OneBox відбувається так:

Facebook Messenger -соціальний месенджер для обміну повідомленнями. Для інтеграції з ним, на поточний момент, проходити перевірку додатка facebook не потрібно. Як налаштувати інтеграцію:

Взаємодія соціальних мереж і сайту

Зв'язка соцмереж з сайтом, при правильному використанні також буде відмінно працювати для залучення нових клієнтів. Сайт дає трохи більше свободи для розміщення інформації про компанію та продукти ніж будь-яка з соцмереж, так як там дані потрібно розмішати в певному заданому форматі, крім того можуть бути певні обмеження з боку розробників соцмережі. Що ж стосується сайту, то тут можливостей більше, обмежуються вони тільки вашим баченням сайту і корисністю для SEO просування. Але сайтам і відгуками на них користувачі не завжди довіряють. Просувайте ці майданчики разом, нехай вони працюють один на одного. Залиште посилання на сайт в своїх соціальних мережах (наприклад в instagram це можна зробити в налаштуваннях профілю), а на сайті розкажіть як вас можна знайти в соц мережі, таким чином:

  • зацікавлений користувач зможе перейти з сайту в соц мережу і дізнатися про вас більше, почитати відгуки (там можна подивитися профіль користувача, який писав відгук, тому такі відгуки викликають більше довіри);
  • якщо користувач поки не прийняв рішення про покупку, покинувши ваш сайт він забуде про вас швидше за все через пару днів - якщо ж з сайті він перейде в соц мережу і підпишеться на вас, у вас з'явиться можливість нагадати йому про себе.

В результаті зв'язка сайт-соцмережа працює так: сайт дозволяє розповісти про себе і свої продукти більш детально, а соціальні мережі дозволяють привертати увагу користувача і викликати його довіру до себе.

Аналіз результативності в OneBox грунтується на однакових принципах для кожної з соцмереж. Далі розбираємо на яких саме.

Аналітика ефективності заявок по кожній з соціальних мереж

Як і з інших джерел, так і по лідам з соціальних мереж компанія швидше за все захоче проаналізувати скільки лідів приніс кожен месенджер, який відсоток успішних угод і суму чистого прибутку - ця інформація дозволить зрозуміти наскільки правильно йде робота з соцмережами, покаже помилки якщо вони є в роботі з соц мережею, що дозволить підкоригувати інформацію на сторінці і зробити її більш привабливою для потенційного клієнта. Для відстеження результатів продажів по соцмережах:

  • додайте в систему джерела з назвою кожної соціальної мережі, яку можна використовувати:

  • створіть бізнес-процеси для отримання завдань з соцмереж, на стартовий етап поставте дію, яка вкаже потрібне джерело для завдання:

  • далі ваш аналітик може за допомогою фільтрів може отримати замовлення за потрібним джерелом, бізнес-процесу і побачити їх кількість, статус, суму;
  • analytics системи у вигляді різних звітів по бізнес-процесам і джерел, графікам дашборда дозволять наочно побачити результативність кожної соціальної мережі, інформація буде оновлюватися в режимі реального часу на основі внесених в систему даних, тому у вас завжди будуть актуальні дані і якщо десь виникнуть помилки або проблеми це відразу ж можна буде побачити.

Сила CRM дозволить вам завжди бути онлайн для користувачів кожної соцмережі, при цьому клієнт навіть не дізнається про те, що спілкуючись з ним ви використовували ще один сервіс. Швидкість і правильність відповідей дозволить підвищити лояльність клієнтів, продавати і заробляти більше, що і є основною метою бізнесу.

Устименко Игорь