1b.app
Скопійоване посилання -
Старе неоднозначне питання - є ряд нпа, в яких пишеться, що робити і прослуховувати записи телефонних розмов, є незаконною дією.
І що в кращому випадку це законно, якщо є дозвіл від двох сторін розмови.
Поділіться досвідом, як обходять цю заборону
Крім найпростіших способів, що на початку розмови стоїть запис "Для покращень обслуговування розмова може бути записана" і продовження дзвінка клієнтом є "німою" згодою на цей факт.
Оригінальне питання доступне на версії: ru

Відповіді:

Не претендую на істину у першій інстанції, але висловлю свою думку.
1. Абсолютно біла та законна історія, якщо клієнт дає згоду прямою відповіддю "так". Я зустрічав, так роблять деякі компанії. Наприклад, посольства. Там клієнт більш зацікавлений, щоб додзвонитися, аніж посольству взяти трубку :)
2. Трохи менш біла історія, якщо клієнту говорять у слухавку "ваша розмова може бути записана". Так діють більшість, але, мовляв, ми попередили.
Але перші дві історії працюють з вхідними дзвінками, а не вихідними. Якщо дзвонимо клієнту "ми" - то перша фраза "ваша розмова буде записана" призведе до того, що клієнт кине слухавку.
3. Сіра історія це коли дзвінки пишуться, але про це ніхто не палиться. Історія стане незаконною тільки якщо це явно спалити (що, до речі, ух як не просто).
Якщо ви пишете дзвінок, а потім скажете абоненту десь у листуванні чи дзвінку "а у нас є звукозапис дзвінка, і ви там говорили те й те" - то вам "швидше за все не прилетить за це", хоча ви і спалилися. Тому що достовірність листування/дзвінка має підтвердити судновий експерт (будь-яка сторона може вимагати експертизу). Судновий експерт ніколи не підтвердить листування в viber, messenger, звукозапис дзвінка, лист поштою, тому що все це підробляється, а той же google/viber/facebook ніколи не відповідає на запити суднових експертів. Мені здається, мені швидше відповість Цукенберг, аніж facebook почне брати участь у судах України.
У мене був судовий інцидент, де мені потрібно було довести, що я надсилав листа клієнтові і повідомляв його про певну подію. У мене це зайняло 2 роки та 64 000 грн тільки на суднового експерта (ким є зазвичай професор з університету), і мені просто пощастило, бо відповідач за 2 роки так і не прикрив свій поштовий сервер, а в нас залишились паролі до його пошти , які він також не змінював.
У вас "вооооозмооооооожно прилетить", якщо ви пишете дзвінок, а потім клієнт вам зателефонує і скаже "цей дзвінок пишеться, згодні з цим?", ви відповісте "так", а потім у цьому ж діалозі вас запитають "ви пишете дзвінки?" і ви теж відповісте "так". У моєму розумінні, щоб така ситуація сталася, я не знаю, як мають стати зірки.
21.09.2020, 23:29
Как со мной связаться - никак :)
Задавайте вопросы на форуме публично - и я отвечу.
Подробнее - https://1b.app/ru/user/11/
Оригінальний коментар доступний на версії: ru


Поділіться досвідом, як обходять цю заборону

Є ще один веселий спосіб – треба зробити так, щоб "за документами" звукозапису писали не ви.
Типу, сервак із звукозаписами належить конторі в Зімбабве, це вони всі пишуть і дають нам посилання на звукозаписи, ми знаємо про це, але нічого зробити з ними не можемо.
21.09.2020, 23:32
Как со мной связаться - никак :)
Задавайте вопросы на форуме публично - и я отвечу.
Подробнее - https://1b.app/ru/user/11/
Оригінальний коментар доступний на версії: ru

Будь ласка, приєднуйтесь до діалогу. Якщо вам є що сказати – будь ласка, напишіть коментар. Для входу потрібний мобільний телефон та смс-код для ідентифікації. Увійти та написати коментар