1b.app
Скопійоване посилання -

Проект для клієнта продаж будматеріалів опт, роздріб, інтернет магазин. Вирішення потреб клієнта.

У клієнта компанія з продажу будівельних матеріалів. Він планує використовувати систему для контролю та обліку складу, збереження звернення клієнта, iP телефонії, смс повідомлення, розсилки viber, telegram, автоматизувати документообіг, інтегрувати інтернет магазин, окремий магазин, інтеграцію з Новою поштою.
Які є пропозиції щодо вирішення таких завдань?
Оригінальне питання доступне на версії: ru

Відповіді:

І все ж - які пропозиції щодо вирішення таких завдань ви чекаєте?
Чи можна від вас побачити хоч якісь подробиці?
Так нічого надскладного в описі немає, відносно все налаштовується за допомогою стандартного функціоналу. Тільки якісь специфічні побажання від клієнта можуть вимагати нестандартного рішення чи доопрацювань.
06.10.2020, 17:20
Оригінальний коментар доступний на версії: ru

Добрий день . Пропонуємо реалізувати
1. viber - щоб підключити один обліковий запис необхідно 3 години старшого інтегратора, а також з боку клієнта на сервісі viber необхідно виконати всі вимоги та інструкції старшого інтегратора.
2. telegram - щоб підключити один обліковий запис необхідно 3 години старшого інтегратора , і з боку клієнта на сервісі telegram необхідно виконати всі вимоги та інструкції старшого інтегратора.
3. Документообіг - ми можемо в системі створити шаблони документів клієнта та створювати їх автоматично у процесах, наприклад, при проведенні замовлення створювати рахунок, накладну та надсилати їх клієнту. Для верстки одного шаблону документа необхідно від 2 до 4год старшого інтегратора (приклади документів мають бути надані у форматі excel. pdf формат, фотографія, скан документа неприпустимий).
4. Інтеграція з сайтом на сторонній платформі – якщо сайт розроблений на платформі з яким OneBox не має інтеграцію, то на її підключення та налаштування необхідно від 3 до 10 год старшого інтегратора, а також необхідно буде програмування з боку OneBox якщо платформа містить API на реалізацію одного методу необхідно від 5 до 15год. програмування (1 година = 30$) або забирати дані безпосередньо з бази даних сайту на реалізацію даного методу необхідно від 5 до 80 годин програмування (1 година = 30$) або використовувати API OneBox і передавати запити з боку сайту (більш детально з усіма методами та інструкціями можна ознайомитись https://crm-onebox.com/doc/6/).
5. Налаштування складського обліку – щоб виконати налаштування складського обліку, а також провести навчання для клієнта знадобиться 10 – 12 год старшого інтегратора
6. Стандартні звіти - у системі OneBox існує ряд стандартних звітів, за допомогою яких можна контролювати певні дані для ефективного ведення бізнесу. Наприклад, є такі звіти як: звіт про продажі, звіт взаєморозрахунків з клієнтами та постачальниками, оборот по постачальникам, Баланс клієнтів дебіторка - зобов'язання і т.д. наші фахівці можуть Вам детально показати, як застосовувати дані звіти, для навчання на цю тему необхідно витратити від 3 до 12 годин старшого інтегратора.
7. СМС сервіс - для підключення смс сервісу та налаштування шаблонів розсилок необхідно витратити від 2 до 5 годин старшого інтегратора на налаштування та навчання клієнта як використовувати даний сервіс.
8. Нова пошта - для налаштування інтеграції, а також додавання дій до бізнес-процесу (для стеження та змінами статусів залежно від статусу посилки) необхідно 2 години старшого інтегратора на підключення одного облікового запису нової пошти.
9. Бізнес-процес Продажі - для його реалізації можемо запропонувати реалізувати як стандартний так і індивідуальний залежно від потреб клієнта та логіки автоматизації для цього необхідно від 3 до 25 год старшого інтегратора (приклади БП http://joxi.ru/Dr8M65nuMW1wPm, http ://joxi.ru/n2Yxk3zte69qGm )
Для більш точної оцінки або отримання додаткової консультації щодо впровадження рекомендуємо зв'язатися з компанією SheBo
офіційний інтегратор OneBox
за контактами -
+380663508850
+380937846074
u.bolotian@shebo.com.ua
a.sheyko@shebo.com.ua
Дякую
07.10.2020, 22:20
SHEBO Оригінальний коментар доступний на версії: ru

Будь ласка, приєднуйтесь до діалогу. Якщо вам є що сказати – будь ласка, напишіть коментар. Для входу потрібний мобільний телефон та смс-код для ідентифікації. Увійти та написати коментар