1b.app
Скопійоване посилання -

Логіка погасити зобов'язання – поясніть!

Прибув товар від постачальника. Ми його оприбуткували і зобов'язання стали ось https://prnt.sc/uxr9p3 (оскільки товар оприбуткували то зобов'язання клієнта стали "0", а наші зобов'язання стали 2000 зеленим кольором, тому що ми ще нічого не сплатили)
Ми гаситимемо борг перед постачальником у міру продажу його товару - тобто частинами.
Відкриваємо ФІНАНСИ та натискаємо: додати фактичний платіж
Заповнюємо https://prnt.sc/uxrcu8 (сума, наприклад 500 грн, вихідний платіж, і кому).
Тиснемо зберегти.
Тепер у картці клієнта відображається така інформація: https://prnt.sc/uxrfcw
Чи правильно я розумію???:
що там показано, що я маю ще йому 1500 грн?
І ось наприклад я роблю ще через тиждень платіж на 1500 вихідний, і вже в картці клієнта показує ось так https://prnt.sc/uxri0q
Зобов'язання клієнта (баланс): там мінус червоним -2000
і
Наші зобов'язання (баланс): там зеленим 2000
Виходячи з логіки, він нам винен 2000 (червоним), але тому що раніше він дав нам 2000 зелен
Оригінальне питання доступне на версії: ru

Відповіді:

Добрий день. Щоб зобов'язання вважало правильно, потрібно робити оприбуткування від постачальника у вигляді процесу " Вихідний " . Якщо у вас саме такий, скиньте будь-ласка посилання на процес з оприбуткуванням - я поясню цифри, що вас цікавлять.
13.10.2020, 15:59
Оригінальний коментар доступний на версії: ru

Все залежить від правильної реєстрації зобов'язань у замовленні та їх погашення.
Наприклад, у вихідному замовленні, якщо ви зареєструєте діями на етапі/процедурі 100% зобов'язання як клієнта, так і наші - у кожного будуть зобов'язання по 2000 (тобто ми повинні клієнту 2000 вихідних платежів, а клієнт нам - оприбуткування товару на 2000).
І ось коли ви проводитимете вихідні платежі - ви погасите наші зобов'язання перед клієнтом у 0.
І відповідно коли оприбуткуєте від клієнта товари - погасіть його зобов'язання перед нами 0.
А коли на замовлення зобов'язання будуть у 0 – то й у картці клієнта вони будуть 0.
Що саме показують зобов'язання – ви можете навести на іконку біля заголовка зобов'язань (значок питання) – і побачите опис у стилі "Якщо сума негативна – клієнт нам винен". А винен він нам тому, що ви в замовленні зареєстрували його зобов'язання в 0, а після оплати на -500 вони стали -500 - тобто він нам повинен чогось на 500, бо ми йому їх заплатили.
Бажаєте побачити правильну схему роботи зобов'язань - реєструєте діями в 100% клієнту та нашій компанії, а потім гасіть відповідно платежами та складськими операціями залежно від напряму.
13.10.2020, 16:11
Оригінальний коментар доступний на версії: ru


Бодяко Дмитро Співробітник написав:
Добрий день. Щоб зобов'язання вважало правильно, потрібно робити оприбуткування від постачальника у вигляді процесу " Вихідний " . Якщо у вас саме такий, скиньте будь-ласка посилання на процес з оприбуткуванням - я поясню цифри, що вас цікавлять.

Ось посилання:
https://b2bhub.crm-onebox.com/admin/customorder/oprikhodovanie-tovarov/408/edit/
Але хотілося б, що всі хто відповідає на запитання, читали саме питання. Тому що за фактом, скільки не ставиш запитань, завжди всі відповідають, але не читають самого питання. Все що завгодно відповідають, але не з питання.
Дякую.
15.10.2020, 10:22
Оригінальний коментар доступний на версії: ru


Тиндик Максим Вадимович Адміністратор написав:
Все залежить від правильної реєстрації зобов'язань у замовленні та їх погашення. Наприклад, у вихідному замовленні якщо ви зареєструєте діями на етапі/процедурі 100% зобов'язання як клієнта, так і наші - у кожного будуть зобов'язання по 2000 (тобто ми повинні клієнту 2000 вихідних платежів, а клієнт нам – оприбуткування товару на 2000). І ось коли ви будете проводити вихідні платежі – ви погасите наші зобов'язання перед клієнтом у 0. І відповідно коли оприбуткуєте від клієнта товари – погасіть його зобов'язання перед нами у 0. зобов'язання будуть у 0 - то й у картці клієнта вони будуть 0. Що саме показують зобов'язання - ви можете навести на іконку біля заголовка зобов'язань (значок питання) - і побачите опис у стилі "Якщо сума негативна - клієнт нам винен". А винен він нам тому, що ви в замовленні зареєстрували його зобов'язання в 0, а після оплати на -500 вони стали -500 - тобто він нам повинен чогось на 500, бо ми йому їх заплатили. Хочете побачити правильну схему роботи зобов'язань - реєструєте діями в 100% клієнту та нашій компанії, а потім гасите відповідно платежами та складськими операціями залежно від напряму.

Вже так робили, видає неправильні дані. Потрібно видавати правильні дані.
І Товар його ми оприбуткуємо у цьому процесі, зобов'язання.
Ви ж прочитайте питання.
Товар повністю оприбутковано. І тепер потрібно у міру продажу йому платежі робити різними сумами.
Прочитайте будь ласка.
Дякую.
15.10.2020, 10:28
Оригінальний коментар доступний на версії: ru


Олександр писав/ла:
Вже так робили, видає неправильні дані. Потрібно видавати правильні дані.
І Товар його ми оприбуткуємо у цьому процесі, зобов'язання.
Ви ж прочитайте питання.
Товар повністю оприбутковано. І тепер потрібно у міру продажу йому платежі робити різними сумами.
Прочитайте будь ласка.
Дякую.

Зобов'язання клієнта вважаються на підставі "Зобов'язань щодо процесу + Зобов'язання поза процесами (платежі без прив'язки до процесів)"
Власне у вас зобов'язання на замовлення зведені в 0, а платежі проводите поза замовленням.
Щоб був правильний підрахунок – у вас є 2 варіанти:
1. Реєструвати зобов'язання на замовлення 100%, після проведення оприбуткування на замовлення та проводити платежі так само на замовлення. Тоді платежами Ви погасите свої зобов'язання, а клієнта залишитиметься 0 - і ви не бачитимете мінус у його зобов'язаннях, лише у своїх (що ви в плюсі і вам потрібно віддати клієнту гроші).
2. Спробувати не реєструвати зобов'язання клієнта на замовлення - тоді його зобов'язання на замовлення будуть позитивними після оприбуткування, оскільки щодо системи - вона в плюсі, бо отримала товарів більше, ніж сплатила (оскільки за фактом він не клієнт, а постачальник - ви його клієнт). І тоді під час проведення вихідних оплат поза процесами - позитивна сума постачальника зменшуватиметься.
Усі підрахунки зобов'язань у системі відбуваються щодо системи - тобто якщо у клієнта негативна сума - він нам винен грошей/товарів (ми йому заплатили, а товарів немає), а якщо позитивна - це означає, що клієнт вніс у систему до нас гроші/товари більше, чим має.
15.10.2020, 18:34
Оригінальний коментар доступний на версії: ru


Тиндик Максим Вадимович Адміністратор написав:
Олександр: Уже так робили, видає не правильні дані. Потрібно видавати правильні дані. І товар його ми оприбуткуємо в цьому процесі, зобов'язання. Ви ж почитайте питання. І тепер потрібно в міру продажу йому платежі робити різними сумами. Почитайте будь ласка. Зобов'язання клієнта вважаються на підставі "Зобов'язань щодо процесу + Зобов'язання поза процесами (платежі без прив'язки до процесів)" Власне у вас зобов'язання на замовлення зведені в 0, а платежі проводите поза замовленням. Щоб був правильний підрахунок - у вас є 2 варіанти:1. Реєструвати зобов'язання на замовлення 100%, після проведення оприбуткування на замовлення та проводити платежі так само на замовлення. Тоді платежами Ви погасите свої зобов'язання, а клієнта залишитиметься 0 - і ви не бачитимете мінус у його зобов'язаннях, тільки у своїх (що ви в плюсі і вам потрібно віддати клієнту гроші).2. Спробувати не реєструвати зобов'язання клієнта на замовлення - тоді його зобов'язання на замовлення будуть позитивними після оприбуткування, оскільки щодо системи - вона в плюсі, бо отримала товарів більше, ніж сплатила (оскільки за фактом він не клієнт, а постачальник - ви його клієнт ). І тоді при проведенні вихідних оплат поза процесами - позитивна сума постачальника буде зменшуватися. позитивна - це означає, що клієнт вніс у систему до нас гроші/товари більше, ніж повинен.

1 - варіант/// не робітник, тому що ("і проводити платежі так само в замовленні.") не є робочий варіант і не правильний. Тому що платежі робляться від проданих товарів – з різних оприбуткувань від цього постачальника. Менеджер не повинен шукати потрібне замовлення-оприбуткування, щоб зробити платіж і закрити (обнулити) це замовлення - за зобов'язаннями. А на суму, що залишилася, шукати інші - замовлення-оприбуткування і там гасити тютелька в тютельку. А якщо в такому замовленні більше сплатити, ніж установлені зобов'язання, то постачальнику відразу мінус записується в зобов'язання. Цей варіант вже давно переглянути і він не робітник, не по роботі, не по звітах, не автоматизації. (Працює на 100% цей варіант, якщо оприбуткував товар, і зробив платіж у цьому процесі на цю ж суму - тоді все окей === в інших випадках, взагалі не робочий варіант) - вже багато разів і давно тестований цей варіант.
2 - варіант/// не робітник - тому що я і завал питання саме з цим прикладом (15 разів прошу прочитати і переглянути моє початкове питання) - все ж таки і зроблено, як ви пропонуєте теж. Але воно не зменшує суму, а додає мінус постачальнику постійно.
Теоретично ви кажете що так має бути, а на практиці у ванбосці не робиться це - просто не працює так - спробуйте і переконайтеся самі.
І відповіді чомусь ніхто не дає на мої всі питання саме в цьому питанні))
І пошти задаєш питання: яблуко не росте, чому так відбувається?
а тобі відповіді пишуть: Яблуко має рости.
ти знову задаєш питання: яблуко не росте, а тобі знову відповідь: яблуко належної знайти, На 50-те раз. коли вже все за рамки питання виходить, тільки тоді починають відповідати,: ах та яблук не росте, але в теорії має зростати))))
Це або навмисно робиться щоб бабал зрубати, чи не хочуть вникати в суть питання і починають "фантазувати" з відповідями, як було у кого то, а потрібно всього лише з питання відповісти іноді))
Це якщо що не претензія до вас особисто))) це постійний "біль" на цьому форумі. Два місяці воду ллють за відповідями.
Деякі речі – мені говорили тут не існують. але їх можна налаштувати за гроші програмістами. У результаті я два тижні налаштовую і все працює засобами ванбокс. А за підсумком говорили не можна так зробити тут без програміста.
Як так виходить?
16.10.2020, 10:31
Оригінальний коментар доступний на версії: ru

Будь ласка, приєднуйтесь до діалогу. Якщо вам є що сказати – будь ласка, напишіть коментар. Для входу потрібний мобільний телефон та смс-код для ідентифікації. Увійти та написати коментар