1b.app
Скопирована ссылка -

Перетворити процес

Як правильно переконфертувати лід у заказ клієнта? не створити новий, або під процес. А іменно змінити його на інший процес на певному етапі!

Ответы:

Вам нужно использовать работу с массовыми операциями над процессами.
1. Выделите 1 процесс
http://joxi.ru/eAOdXd3cpML31r
2. Справа открывается блок массовых операций
http://joxi.ru/a2XXqX8CDqX8N2
3. Вы можете изменить этап процесса ( даже если он не находится в нужном Вам БП )
20.09.2020, 18:52

мається на увазі конвертація (перетворювання) процесу при переході на певний етап у процесі...
Припустимо є лід, він проходить кілька етапів, після чого клієнт погоджується на замовлення. як даний лід перетворити у заказ клієнта, щоб була була нормальна історія заказа... і якісна статистика.
20.09.2020, 22:29

Используйте стандартное действие на этапах "Изменить бизнес-процесс и статус..."
Пример - https://prnt.sc/ukowql

Оно поменяет бизнес-процесс текущему ордеру (заказу).
Вся история, поля, цепочка статусов - все сохраниться.
20.09.2020, 22:40
Как со мной связаться - никак :)
Задавайте вопросы на форуме публично - и я отвечу.
Подробнее - https://1b.app/ru/user/11/

Куприян Владислав Валерьевич
Baza.cn.ua / Integrator (FOP Kupriyan)

Василишин Василь Ярославович Клиент Власник Toster.if.ua писал/а:
мається на увазі конвертація (перетворювання) процесу при переході на певний етап у процесі... Припустимо є лід, він проходить кілька етапів, після чого клієнт погоджується на замовлення. як даний лід перетворити у заказ клієнта, щоб була була нормальна історія заказа... і якісна статистика.


З практики раджу Вам створити 2 бізнес процесса:
1. ЛІД
2. Замовлення
І на якомусь етапі БП ЛІД створювати окремий процесс в БП Замовлення і копіювати в нього всі необхідні дані з процессу ЛІД-а, а також робити процес ЛІД-а як батьківській для замовлення, це вам допоможе:
а) Завжди мати актуальну інформацію по лідам (процеси по лідам не будуть путатись з процесами по замовленням)
б) Ви зможете формувати нормально звіти по лідам (дивитись конверсію)
в) Статистика по замовленням не буде заважати статистиці по лідам

Якщо все таки Ви мінімаліст і хочете щоб лід перетворювався в замовлення то тоді використовуйте дію яку вам порадили вище
20.09.2020, 23:41


Куприян Влад Валерьевич Клиент писал/а:
Василишин Василь Ярославович Клиент Власник Toster.if.ua писал/а:мається на увазі конвертація (перетворювання) процесу при переході на певний етап у процесі... Припустимо є лід, він проходить кілька етапів, після чого клієнт погоджується на замовлення. як даний лід перетворити у заказ клієнта, щоб була була нормальна історія заказа... і якісна статистика.З практики раджу Вам створити 2 бізнес процесса:1. ЛІД2. Замовлення І на якомусь етапі БП ЛІД створювати окремий процесс в БП Замовлення і копіювати в нього всі необхідні дані з процессу ЛІД-а, а також робити процес ЛІД-а як батьківській для замовлення, це вам допоможе:а) Завжди мати актуальну інформацію по лідам (процеси по лідам не будуть путатись з процесами по замовленням)б) Ви зможете формувати нормально звіти по лідам (дивитись конверсію)в) Статистика по замовленням не буде заважати статистиці по лідамЯкщо все таки Ви мінімаліст і хочете щоб лід перетворювався в замовлення то тоді використовуйте дію яку вам порадили вище


Влад, дуже щиро дякую за рекомендацію!
у мене є якраз два окремі процеси, навіть окремі групи https://prnt.sc/ukqlw0 .
У мене є запити щодо покупок різних товарів і для того, щоб перейти з ліда до замовлення, я створюю на фінальному етапі ліда "підпроцес" замовлення клієнта.

- Але мені не подобається те що у мене і лід і замовлення повторюються суми... (можна забрати лишнє фільтрами)
- Я не впевнений який правильний звіт у мене вийде і для воронки продаж? коли я буду перетворювати лід у замовлення і закінчити його реалізацією, чи коли буду створювати підпроцес і закривати лід.... і далі працювати з замовленням...??

По логіці вроді правильно перетворити з ліда у заказ, як наприклад у Бітрікс-24, но я не впевнений. і немаю прикладів звіту покищо, бо лиш на стадії настройки
21.09.2020, 01:13

Куприян Владислав Валерьевич
Baza.cn.ua / Integrator (FOP Kupriyan)
Можна вести і окремими процессами і все в одному, все залежить від цілей, так само і в бітріксі, ви можете створювати окремі воронки (окремі процеси), а можете все робити в одному.
Якщо вам важлива воронка і воронка складається з етапі ліда і закінчується реалізацією (етапами замовлення) то тоді вам краще вести все в одному процесі, так як формувати одну воронку за декількома типами процесів неможливо.

Якщо звернутись наприклад до теорії (яку говорять наприклад продавці бітрікса чи терасофт) то лід - це щось таке особливе, це не клієнт і це не замовлення, це деяка інформація яку потрібно обробити і далі вирішити створювати клієнта, чи ні.
Так от якщо "змішати" ліди і замовлення то якось може вийти не дуже об'єктивна інформація для маркетинга, тому що наприклад лідів у вас було за місяць 100, а 5 з них стали вашими клієнтами і зробили кожен по 20 замовлень і тут конверсія буде не дуже об'єктивна з точки зору маркетингу, тому що по воронці ви будете брати що у вас лідів 100 і замовлень буде 100 і виходить конверсія 100%, хоча насправді вона 5%
26.09.2020, 23:19


Куприян Влад Валерьевич Клиент писал/а:
Можна вести і окремими процессами і все в одному, все залежить від цілей, так само і в бітріксі, ви можете створювати окремі воронки (окремі процеси), а можете все робити в одному.Якщо вам важлива воронка і воронка складається з етапі ліда і закінчується реалізацією (етапами замовлення) то тоді вам краще вести все в одному процесі, так як формувати одну воронку за декількома типами процесів неможливо.Якщо звернутись наприклад до теорії (яку говорять наприклад продавці бітрікса чи терасофт) то лід - це щось таке особливе, це не клієнт і це не замовлення, це деяка інформація яку потрібно обробити і далі вирішити створювати клієнта, чи ні.Так от якщо "змішати" ліди і замовлення то якось може вийти не дуже об'єктивна інформація для маркетинга, тому що наприклад лідів у вас було за місяць 100, а 5 з них стали вашими клієнтами і зробили кожен по 20 замовлень і тут конверсія буде не дуже об'єктивна з точки зору маркетингу, тому що по воронці ви будете брати що у вас лідів 100 і замовлень буде 100 і виходить конверсія 100%, хоча насправді вона 5%

Дякую, дуже розумно і переконлива рекомендація. Роблю по такому варіанту. дякую!!
27.09.2020, 19:11

Пожалуйста, присоединяйтесь к диалогу. Если вам есть что сказать - пожалуйста, напишите комментарий. Для входа потребуется мобильный телефон и смс-код для идентификации. Войти и написать комментарий