Grupa kompanii OneBox automatyzuje pracę banków Ukrainy

OneBox wypracowuje oprogramowanie dla sektora bankowego. System OneBox z konfiguracją automatyzacji operacji bankowych przyśpiesza pracę kontakt-centre, obniża ilość przekroczeń terminu po spłatach, podwyższa lojalność klientów i sprawdza ich historię kredytową.

«Doświadczenie współpracy z klientami z sektora bankowego,usługą płatniczą EasyPay a dostawcami dużych komunikacyj pozwoliło nam znacznie poprawić narzędzia automatyzacji spłat. Zjednoczyliśmy te zbiory danych i otrzymaliśmy decyzję programową dla automatyzacji procesów, które polepszą pracę banku» – opowiada Igor Ustimienko, dyrektor techniczny OneBox.

Automatyzacja contact-centru i podwyższenie efektywności telemarketingu

Aby obniżyć koszty pracy centrumu kontaktowego i poprawić swoją produktywność OneBox integruje się z usługami komunikacyjnymi i kontroluje pracę managerów. System ten jest związany z telefonią IP i pocztą korporacyjną. Więc OneBox może automatycznie rozdzielać obciążenie na operatorów "gorącej linii", stawiać zadania współpracownikom na podstawie przychodzących wiadomościach i nieodebranych połączeń, a także zawiadamiać administratorów o naruszeniach.

«Rozpatrzyć efektywność można na przykładzie naszego klienta. Operatorzy banku czynili 100 połączeń dziennie z wydajnością 15%, a następnie po automatyzacji call-centru, około 320 połączeń z wydajnością 40%.» – mówi Dmytro Lewoszyc, kierownik biura komercyjnego OneBox.

Podjęcie decyzji z użyciem wskazówek OneBox usuwa wpływ ludzkiego czynnika. Aplikacja jest zintegrowana z bazami danych bankowych i analizuje je. Na podstawie historii kredytowej i płatniczej system klienta sam doradza, komu którą kartę lepiej zaproponować. Wynik stosowania funkcji jest zwiększenie sprzedaży dodatkowych produktów bankowych na poziomie 30%.

Programy lojalności i zorientowaność na klienta

Baza klientów banku to ogromny masyw danych o klientach i historii współdziałań z nimi. OneBox uporządkowuje i pozwala filtrować kontakty za samymi różnymi oznakami: ilości zleceń, regionu, średni dochód, zawód, płeć i nawet kolor oczy, w razie czego. Taka segmentacja pozwala przeprowadzać kampanie reklamowe i wysłać propozycje na temat usług bankowych maksymalnie dokładnie wybranej grupy docelowej.

Dla podwyższenia lojalności system OneBox proponuje różne narzędzia automatyzacji. Aplikacja wysyła informację o udanym zakończeniu transakcji przez SMS czy email. Daje klientowi dostęp do jego konta osobistego z historią spłat, stanem rachunku, możliwością wysyłać zlecenia i online-zapytań managerowi osobistemu. OneBox automatycznie napisze do klienta w dzien jego urodzin i podpowie managerowi, komu należy zadzwonić.

Oprogramowanie automatyzuje procedurę precollection. OneBox kontroluje przekroczenie terminu,wysyła upomnienia i zawiadomienia o płatności. Więc automatyzacja doprowadza do obniżenia sytuacji przeterminowanych do 15%.

Zamówić i przetestować system automatyzacji bankowych operacji, która w całości odpowiada wymogom NBU, można na stronie internetowej: https://crm-onebox.com/pl/

Kontakty:

(044) 332-93-25

crm-onebox.com

Subskrybuj nowe publikacje
Gaz jest wydawane raz w tygodniu w piątki.

Więcej na ten temat
Zautomatyzuj swój biznes
Segmentacja kontaktów, dystrybucja e-maili, telefonia, klienci i sprzedaż, procesy biznesowe, zarządzanie projektem i zadania
Konsultacje specjalistów CRM — +380 (44) 390-09-85
Ready CRM w ciągu 2 minut
Klikając przycisk, automatycznie akceptujesz umowa licencyjna.
Nie, jestem leniwy...