1b.app
Скопійоване посилання -

Чому масштабування бізнесу неможливо без стандартизації і автоматизації

Автоматизація бізнесу здатна істотно спростити життя власника, оскільки може дозволити менше залежати від співробітників і їх уявлень про те, як виконувати свою роботу. Автоматизація неможлива без стандартизації. Навіщо вона потрібна, розповідає директор по продукту CRM-системи OneBox Дмитро Левошич

Чому масштабування бізнесу неможливо без стандартизації і автоматизації

Будь-який бізнес рано чи пізно приходить до необхідності стандартизації і формалізації бізнес-процесів. Коли бізнес тільки зароджується, в ньому все роблять всі. Наприклад, людина привозить книги з Європи і сам їх продає. Але це не зовсім бізнес, тому що людина і організатор і виконавець бізнес-процесів.

Бізнесом така діяльність стає, коли люди придумують і впроваджують процеси, а  выполняют їх виконавці. Коли підприємець наймає одного співробітника, то йому нескладно його навчити, оскільки він сам все це робить. Коли таких людей стає 10, то є два варіанти: або люди, які приходять в компанію, копіюють роботу старшого менеджера, або процеси стандартизируются. В такому випадку, коли нові співробітники приходять на робоче місце, їм не потрібно придумувати або шукати шаблон у колег, оскільки у них є інструкція, що і в якій послідовності робити.

Читати продовження інтерв'ю