1b.app
Скопійоване посилання -

Штучний інтелект: викриття бота

Ми випробували готовність CRM-системи виконувати запити реальних клієнтів. З деякими вона успішно справлялася – клієнти підтверджували рішення і закривали завдання. І тільки Людмила – адміністратор баз даних у компанії нашого клієнта викрила бота. Вона єдина “розкусила”, що спілкується з роботом. Людмила виявилася активною і неординарною особистістю. Крім роботи займається танцями, психологією, вчить італійську і практикує клоунаду для хворих дітей. 

Штучний інтелект: викриття бота

Бот – це програма, що імітує дії людини в онлайн-листуванні, у комп'ютерних іграх, на фондових біржах. На просте запитання: “Як справи?” бот бере відповідь з бази знань і відповідає: “Добре!”. Складні питання в дусі: “Якого біса сайт не працює!?” вимагають уточнень і “осмисленого” діалогу з користувачем. 

Щоб комп'ютер самостійно вирішував складні завдання ми розробили CRM-систему OneBox Next з нейромережею. Вона аналізує події, дії користувачів і знаходить закономірності. На основі цього пророкує ймовірність успішного завершення угоди, терміни виконання завдання. Підказує співробітнику відповіді на питання клієнтів або веде листування сама, якщо дозволяють налаштування. 

Штучний інтелект: викриття бота

Усередині нашої компанії нейромережа працює з липня 2016 року. Система зібрала величезний масив даних: що запитували клієнти, як їм відповідали менеджери в успішно закритих запитах. З'явилася можливість автоматизації типових звернень.

Частину реальних звернень почала обробляти нейромережа. Коли фахівець техпідтримки Юрій пішов у відпустку, керівник відділу Артем розподілив його завдання між колегами. І 3-7% завдань дозволив CRM-системі обробляти автоматично. Частина запитів успішно виконувалися системою. Коли люди писали додаткові питання, система відкривала нові завдання, що іноді призводило до плутанини. 

Людмила, розкажіть, будь ласка, трохи про себе: чим цікавитеся, в чому ви фахівець?

Займаюся адміністративною роботою в офісі: HR, підбір персоналу і переклад кореспонденції на англійську в ІТ-компанії.

Також, консультую людей з відкриття бізнесу і представництва в Європі, по еміграції через відповідні програми. Це дозволяє мені розширювати кругозір, а також розуміти, що в перспективі буде найвигідніше.  В даний момент мені найбільше приваблива Іспанія. Мрію жити там з сім'єю.

Одне з моїх улюблених і корисних хобі – нейролінгвістичне програмування. Найбільше мені подобається ідея "Всесвіт дружній і сповнений ресурсів !". Також люблю танцювати сальсу, вчу Італійський, планую і іспанську, відвідую розвиваючі тренінги, займаюся лікарняною клоунадою. Вважаю, що сміхотерапія в лікарнях вкрай необхідна. Вона допомагає дітям і їх батькам відволіктися від лікарняної атмосфери і видужувати швидше.

Штучний інтелект: викриття бота

Кілька ваших пропозицій щодо поліпшення особистого кабінету взяті в розробку. Ви справжній новатор. Яку посаду ви займали в компанії нашого клієнта? (На момент випуску статті Людмила пішла з компанії)

Працювала адміністратором баз даних: перевіряла існуючу базу і налагоджувала процеси внесення нових даних. Це було одним з приємних і оплачуваних хобі. Мені подобалося розбиратися в програмі і приємно, що мої пропозиції будуть застосовані. Однією з цілей ставила собі поліпшити і адаптувати під специфіку компанії систему планування завдань і повідомлень.

Як ви зрозуміли, що спілкуєтеся з ботом?

Я зрозуміла, що єдиний в техпідтримці “анти-фахівець” – це Юрій Болотян. Суть його роботи зводилася до того, що обговорення ганялися по колу, не враховувалися деталі, які я описувала. “Анти-фахівець” пропонував «налаштувати все на свій розсуд», практично після кожної деталізації мого запиту виставлялася нова задача в особистому кабінеті. 

Він відповідав ІТ-термінами без роз'яснень, як саме це потрібно було застосувати, щоб вирішити проблему. Завдання відзначалися виконаними просто по закінченню терміну — доводилося виставляти запити заново, щоб довести справу до кінця. Відповіді виглядали як частина інструкції для ІТ-відділу. В результаті у мене виникло питання про розумність даних відповідей в цілому.

Якою була ваша реакція, коли ваше припущення підтвердилося?

Я була розчарована, що так багато мого робочого часу було витрачено даремно на спілкування з ботом, в спробі пояснити з різних сторін, яку саме проблему потрібно вирішити. 

Штучний інтелект: викриття бота

Як ви ставитеся до подібних розробок і їх застосування в комерційних цілях? 

Вважаю, що це доцільно, для економії часу реальних фахівців. АЛЕ! Бот повинен визначати тему проблеми і далі надавати право вибору клієнтові: працювати над завданням з ботом або передати виконання завдання реальної людини. 

Клієнт повинен розуміти, що він спілкується з програмою.  

Дякуємо, Людмила, за інтерв'ю і за ідеї щодо поліпшення нашого продукту. 

--

Повністю передати CRM-системі обробку запитів ми поки не готові. Але працюємо в цьому напрямку. На жаль, побудувати модель обслуговування на основі поштового листування складно, текст в листуванні не стандартизований. Там багато зайвого: вітання, підписи, даремні пересилання листів — Fwd: Fwd :, суб'єктивні коментарі і так далі. Об'єктивно всередині OneBox Next ця функція залишається в стані розробки і тестування.

Що OneBox Next вже вміє

  • OneBox Next знаходити закономірності в кожній з цих сутностей: контакти, листування, замовлення, завдання проекти;
  • Для певної групи завдань OneBox Next прогнозує час виконання, визначає кращого виконавця;
  • “Пророкує” дату і час дзвінка або листи від клієнта, прогнозує результат угоди;
  • OneBox Next рекомендує лист або дзвінок клієнту в потрібний час, щоб наблизитися до максимально вдалого ланцюжка подій, яка в більшості випадків приводила до угоди;
  • Потрібні прогнози ви налаштовуєте самі.

Для отримання більш детальної інформації та тестування OneBox Next в вашому бізнесі, звертайтеся до наших фахівців.

Контакти: 

OneBox Next

crm-onebox.com

+380 (44) 332-93-25

sales@crm-onebox.com

 

Людмила Бикова

bykova.milla@gmail.com