1b.app
Скопійоване посилання -

Як почати бізнес в декреті: мама трьох дітей побудувала компанію з 160 співробітників

Всі відомі мультимільйонери колись починали свій бізнес з перших маленьких кроків і з непохитною вірою в успіх. Засновниця бренду модного дитячого одягу “Евгакідс” Євгенія Лукаш теж починала з малого: з точки на ринку і групи у ВКонтакте, де разом з подругою торгували підлітковими футболками.

Як почати бізнес в декреті: мама трьох дітей побудувала компанію з 160 співробітників

Сама Євгенія — мама трьох дітей. Їй доводилося часто шукати одяг для своїх малюків, щоб вона поєднувала в собі хорошу якість, цікавий крій або принт і при цьому коштувала недорого. Так виникла ідея створення власного бренду. Згодом маленький бізнес виріс в компанію, де працюють понад півтори сотні людей.

Початок

Перебуваючи в декреті, Євгенія Лукаш зі своєю подругою вирішила спробувати робити іменні футболки для малюків. Подібного на українському ринку на той момент (2009 — 2010 рік) ще не було. Бізнес довелося самій вести, так як подруга переїхала за кордон.

Написи для принтів придумували самі, переводили аналоги з американських брендів або оголошували конкурс на кращу ідею серед клієнтів. Повномасштабна продажа відбулася через три місяці після створення бізнесу.

Початок був нелегким. У бізнес було вкладено тоді 7 тис. Грн., Половина з яких пішла на товар, а половина на купівлю спеціального обладнання для друку. Працювати, маючи маленьку дитину, було важко, адже молодшому на той момент виповнився лише рік. Але Євгенія не здавалася.

Як почати бізнес в декреті: мама трьох дітей побудувала компанію з 160 співробітників

Вихід на новий рівень

Одна з головних проблем, з якою довелося зіткнутися на першому етапі — ненадійні постачальники. Коли товар приходив невчасно, страждали покупці. Саме це підштовхнуло до створення свого власного виробництва.Вихiд на новий рівень

Спочатку Євгенія працювала одна, другим співробітником став реалізатор торгової точки. Поступово до бізнесу підключився і чоловік. Через два роки на виробництві було зайнято вже 8 осіб, а через три роки — 17. Зараз штат “Евгакідс” становить 160 співробітників.

На розширення асортименту надихали і самі покупці. Клієнти, при виборі футболок, звертали увагу на інші елементи нарядів малюків на фото і питали, де купити таку ж спідницю або головний убір. Першу спідницю пошила співробітниця Євгенії і такі авторські речі стали користуватися попитом. Тоді закупили перші швейні машини і почали пробувати відшивати речі за власними ескізами.

Як почати бізнес в декреті: мама трьох дітей побудувала компанію з 160 співробітників

Модні малюки

Зараз компанія “Евгакідс” змінила вектор з виготовлення прінтована футболок на якісний одяг для малюків. “Ми хочемо стати як ZARA, тільки для дітей”, — каже Євгенія. На даний момент продажі здійснюються тільки он-лайн. В асортименті Інтернет-магазину Evgakids — модний і оригінальний одяг для діток будь-якого віку. Адже хороший смак потрібно прищеплювати з самого дитинства.

Великою популярністю користуються тематичні вбрання, наприклад, до Нового року або до Дня народження. Особливо напередодні Новорічних свят у “Евгакідс” безліч бажаючих купити вбрання до свята і одяг з оригінальними новорічними написами і малюнками.

Компанія завжди враховує побажання своїх покупців і прислухається до них при розробці нових моделей. Демократичні ціни в поєднанні з високою якістю — ще один суттєвий аргумент на користь одягу цього бренду.

Як почати бізнес в декреті: мама трьох дітей побудувала компанію з 160 співробітників

«Евгакідс» і OneBox

Розширення виробництва зажадало переходу на сучасні системи управління бізнесом. Спочатку компанія використовувала 1С, але незабаром переконалася в її неефективності. Керувати клієнтами і замовленнями було нереально. Програма не має ряду сучасних функцій таких як воронка продажів, не фіксує звернення клієнтів без факту покупки.

Стало зрозуміло, що потрібно автоматизувати роботу з клієнтами і замовленнями з сайту. Потім протягом 9 місяців штатний програміст компанії намагався писати власну CRM-систему. Але і цей досвід був невдалим. Тому “Евгакідс” вирішила звернутися за допомогою до професіоналів — компанії WebProduction.

“Якщо раніше в бізнесі можна було летіти, як на повітряній кулі куди винесе вітер, то тепер потрібно “ летіти ” строго за приладами і управляти польотом” — Каже Євгенія Лукаш. Таким “приладом” стала CRM-система OneBox.

OneBox дозволив автоматизувати процес продажів, роботу з клієнтами і істотно підвищити ефективність бізнесу в цілому. OneBox допомагає оптимізувати постановку завдань для співробітників, вибрати кращого виконавця і підвищити ймовірність результативної угоди.

На питання про подальші плани, Євгенія відповідає, що бренд буде продовжувати розвиватися і рости. Розвивати торгівлю будуть не тільки на українському ринку, але і в Росії, Білорусі, Казахстані, Польщі.

Як почати бізнес в декреті: мама трьох дітей побудувала компанію з 160 співробітників

Компанія WebProduction вдячна Євгенії за інтерв'ю і бажає подальших успіхів у бізнесі.